Udendørs maling – Sådan får du dit hus klar til sommer

Nu er foråret på vej, og det betyder, at det er tid til at gøre huset sommerklar. Det er vigtigt at vedligeholde den udendørs murmaling, da den beskytter dit hjem mod vind og vejr. Det er nemt at male udendørs selv – men inden du løber ud og køber en spand billig maling, er det altid en god idé at spørge en professionel til råds, hvis du vil sikre dig et perfekt resultat. En professionel har ofte gode råd til, hvilken type maling, der passer bedst til dit hus.

Vælg den rigtige maling til dit projekt

Det er altid vigtigt at sætte sig ind i de forskellige typer af udendørs maling, før du kaster dig ud i dit malerprojekt. Der er forskellige typer af udendørs maling til træ- og murværk – så vælg den type, der passer bedst til netop dit projekt. Kvalitet og pris hænger tit sammen, men det kan sagtens lade sig gøre at finde god billig maling til udendørs brug. Den billigste udendørs maling er ikke nødvendigvis den dårligste; der findes mange gode produkter til rimelige priser.

Er du i tvivl, kan du altid spørge personalet i malerforretningen. Maling til udendørs brug kan købes i almindelige byggemarkeder, på nettet eller hos din lokale malerforhandler. Det er desuden en god idé at have nogle forskellige pensler og ruller liggende, så du kan vælge den type, der passer bedst til netop fine kanter eller store overflader.

Hold øje med vejrudsigten inden du maler

Det første, du skal gøre, er at tjekke vejrudsigten. Du bør ikke male udendørs, hvis det regner eller er for koldt. Temperaturen skal helst ligge mellem 10 og 25 grader. Når temperaturen er på det rette niveau, så er det tid til at gå i gang med dine malerelaterede udendørs forårsforberedelser. Husk altid at tjekke vejrudsigten, inden du begynder at male udendørs – det skal helst ikke regne en uge inden eller efter, huset bliver malet. Du kan male udendørs fra slutningen af april til september; der er vejret typisk stabilt nok.

Malingen holder længere hvis overfladen er ren og tør

Uanset om du skal male træ- eller murværk udendørs, så husk at forberede overfladen på bedste vis – dette sikrer et bedre resultat. Det er vigtigt, at du sørger for at overfladen er ren og tør, inden du påbegynder udendørs maling. Dette gælder uanset om det er træ- eller murværk. Du kan bruge en stiv børste til rengøring af overfladen – husk altid at fjerne alger og mos grundigt, inden du begynder at male udendørs.