Derfor er skruefundamentet godt til træbyggeri

Hvis du er privatperson og gerne vil opføre en mindre bygning eller f.eks. en træterrasse på din grund, så er skruefundamenter perfekte. Så skal du nemlig ikke bekymre dig om, at der skal graves ud, fjernes jord, støbes og frostsikres. Et skruefundament er nemlig hurtigt og nemt at installere, og det er det endda også for privatpersoner.

Drejer det sig om større byggerier til eksempelvis erhverv eller et stort boligkompleks, kan det være nødvendigt at rådføre sig med nogle eksperter. Skruefundamentet er en europæisk opfindelse, og konceptet er udviklet af ingeniører.

I denne artikel kommer vi bl.a. nærmere ind på, hvorfor skruefundamenter er godt til træbyggeri for dig som privatperson.

 

To typer af skruefundamenter

Et firma såsom GroundPlug® har som minimum to forskellige typer af skruefundamenter. De har et system beregnet til professionelle, der kræver særlig ekspertise at opføre byggerier med. Derudover har de også deres GroundPlug® Easy Mounting System™, der er beregnet til privatpersoner.

Med et simpelt system som dét kan du nemt opføre dine egne projekter på din parcelgrund. Du kan for eksempel opføre en terrasse, en carport, et træhus, et skur eller en overdækning.

 

Så nemt så du selv kan opføre træbyggeri på skruefundament

Da der ikke kræves store maskiner til at grave ud på din grund, køre jord væk etc., så kan du hurtigt og nemt komme i gang med at opføre træbyggeri eller andre mindre ting på din grund. Et skruefundament er en relativt billig investering, og du sparer både tid og penge i opførelsen, da fundamentet kan sættes op hele året rundt, og da det ikke er afhængigt af jordforholdene. Du kan endda gøre det om vinteren, ligesom du også kan bygge på en grund, hvor jorden er forurenet.

 

Skruefundamentet: Hurtigt, billigt og helårs

Da et skruefundament består af nogle kæmpe skruer, der skrues ned i jorden, så er der ikke behov for at grave ud og fjerne jord, før byggeriet kan gå i gang. Det betyder, at du kan få opført dit byggeri på blot 1-2 dage. Da jorden ikke bliver løsnet først, er jorden med til at holde på skruerne, og de står dermed godt fast, uanset hvordan jordforholdene er.

Derudover er et skruefundament også billigt, og der kan bygges med det hele året. Sammenlignet med et betonfundament, er det også markant mere miljøvenligt, da skruerne kan skrues op igen og genbruges et andet sted, hvis der er behov for det.